Plan i program obuke

lillian teaching

BILD-IT nudi kombinaciju online obuke sa radionicama uživo. Naša obuka je osmišljena tako da navodi ljude od samih početaka do njihovog prvog posla u IT industriji. Obuka počinje sa intenzivnom dvosedmičnom radionicom za početnike. Nakon ove radionice, BILD-IT polaznicima na raspolaganje stavlja online učenje uz pomoć mentora. Da bi se polaznik kvalifikovao za daljne dvosedmične radionice, polaznik mora položiti test. Ukoliko polaznik nije zainteresovan za daljne radionice uživo, sav materijal i mogućnost stecanja potrebnih vještina za zaposlenje su dostupne kroz online učenje i rad s mentorima.

Za više informacija o terminima radionica uživo, pratite nas na Facebooku.

Pored ponuđene obuke, polaznici se mogu prijaviti za stažiranje u okviru BILD-IT-a. Stažisti doprinose 6 sati svaki sedmice prema radu osoblja te kao nagradu dobivaju dodatnu obuku uživo od BILD-IT instruktora.

 Jedinica obuke “Osnova”

Svrha ove jedinice obuke je da upozna, i obuči, polaznike sa osnovama objektno-orijentisanog programiranja. Ova jedinica detaljno pokriva osnovne i napredne principe Java programiranja i Eclipse IDE-a kao i uvod u često korištene patterne razvijanja softwarea, Junit testove, Tomcat, Maven, Java web programiranje, programiranje baza podataka te druge alate i frameworke pokrivene jedinicom obuke “Specijalizacija”.

Ovaj dio obuke također pokriva HTML i CSS obuku kao i upoznavanje sa osnovama Javascript programiranja u granicama potrebnim za upošljavanje kao junior programer kroz frameworke AngularJS i jQuery. Ova jedinica obuke („Osnova“) uključuje individualne i grupne projekte, kroz koje će polaznici izraditi svoj vlastiti portfolio, koji će im biti od velike koristi pri pregovorima sa potencijalnim poslodavacima. Finalni projekat ove faze uključuje relacionu bazu podataka, intuitivno web sučelje, te rješavanje raznih zadataka i praktičnih problema.

 

Jedinica obuke “Specijalizacija”

Ova jedinica pokriva specifične vještine i metode korištene od strane BiH IT kompanija. Jedinica obuke „Specijalizacija“ je nadogradnja na vještine pokrivene jedinicom obuke „Osnova“. Polaznici će naučiti koristiti Tomcat, Maven, JPA, SQL, Spring te ORM. Kvalitet „koda“ kod polaznika i njihova sposobnost da objasne „kod“ koji su napisali će igrati važnu ulogu u ocjenjivanju njihove vještine razumijevanja i korištenja materijala iz ove jedinice.

Jedinice obuke “Dobojski ljetni institut” i “Tuzlanski ljetni institut”

Dobojski ljetni institut i Tuzlanski ljetni institut se održavaju svakog ljeta i nude raspon IT radionica. Radionice uključuju Java programiranje, HTML, CSS, Javascript, SQL, GitHub te razne druge radionice. Sve događaje vezane za ljetne institute oglašavamo putem naše Facebook stranice.

Pošaljite nam poruku

Ime (required)

Email (required)

Poruka

BILD

Bosnia Initiatives for Local Development
Udruženje Bosanska inicijativa za lokalni razvoj
Udruga Bosanska inicijativa za lokalni razvoj
Удружење Босанска иницијатива за локални развој
www.bildbosnia.org

Pišite nam

BILD
97 Hasana Brkića
Tuzla 75000
Bosnia and Herzegovina

bildit@mozemo.ba